Zkrácené kardigany jsou na podzim povinnost

Babí léto s sebou přináší nestálé teploty a sychravé počasí se poctivě střídá s posledními dny, kdy ze sebe slunce vydá maximum. Chcete se vyhnout situacím, kdy ráno opouštíte byt ve slabém kabátku a vracíte se v tričku? Zkrácené kardigany si zaslouží šanci. Zabijete dvě mouchy jednou ranou. Budete oblečená tak akorát a neztratíte nic ze svého stylu.

Pro odvážné duše

Zkrácené kardigany působí na první pohled vcelku nudně. Přežitá pletenina, velké knoflíky, dlouhé rukávy, vysoké náplety a nenápadný střih. Omyl. Stačí je umně zkombinovat a z obyčejného svetru je nadčasový kousek, který vás nechá vybočit z řady. Pokud bude kardigan ladit s příliš výraznými kousky, zapadne a jen těžko na sebe strhne pozornost. Zaujměte něčím jiným a oblečte je na holou kůži. Spodní prádlo není nutností, záleží na odvaze a proporcích.  Některé modely mají zapínání až ke krku, jiné odhalují ramena. O co odvážnější budete při výběru vršku, o to střídmější musí být zbytek outfitu. Přidejte rovné džíny, midi sukni, cyklistické šortky nebo kalhoty do zvonu z jemného manšestru.                                                                                    

Na detailech záleží                                                                                                         

Móda je hravá, musí bavit. Mohlo by se zdát, že trendy z přehlídkových mol jsou jen pro vyvolené. Pro ty, co se nebojí riskovat a jít s kůží na trh. Omyl. Nemusíte zapadnout v davu a oblékat se v uniformním stylu. Zkrácené kardigany vybízí k experimentům. Vybírejte kousky s volánky kolem ramen, se zdobením z korálků a perliček, z „duhové“ pleteniny, s výraznými knoflíky ze dřeva, s balonovými rukávy nebo nápadnými límci.

Materiál není radno podceňovat

Pletenina byla dlouhé roky v pozadí a prim hrála umělá vlákna. Naštěstí se hřejivý trend opět vrací a dá se zkombinovat s elegantním i sportovním stylem. Stylový svetr se v šatní skříni neztratí a investice se mnohokrát vrátí. Zkrácené kardigany nejsou výjimkou. Alpaka je heboučká a zahřeje, merino podrží v každé situaci, nepropustí teplo ani zimu, chladivá příze je ideální na léto. Stačí si vybrat.

Nebojte se být vidět

Béžová, šedá a černá – nesmrtelná kombinace barev, univerzální základ každého šatníku. Zkrácené kardigany si ale zaslouží mnohem víc. Postavte na nich celý outfit a pořiďte si kousek v barvě, která nepůjde přehlédnout. Vyzkoušejte šeříkovou, kanárkově žlutou, trendy oranžovou, tyrkysovou a sytě zelenou. Stranou nenechávejte stát ani kousky s blokovými pruhy nebo abstraktními vzory.

Vrstvení letí

Zkrácené kardigany nemusíte nosit jen na holé kůži, jak káže nejnovější móda. Oblečte si pod ně basic tílko v kontrastní barvě nebo bílou košili a nechte vykukovat límec, manžety i spodní lem. Pohrajte si tak se siluetou a vzbuďte dojem módní ikony.

                     

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.