Konec roku svádí k experimentům, zkuste třpytivé šaty

Další rok se blíží ke konci a všichni, kdo mají v plánu strávit poslední chvíle v obležení přátel nebo v klubu, měl by popřemýšlet nad volbou vhodného outfitu. Jako šedá myš nikoho neohromíte. Máte jedinečnou šanci zazářit.

Kouzlo barev                                                       

„Poslední den v roce chci něco extra,“ říkáte si. Přemýšlíte a čím dál častěji se vracíte na začátek. Třpytivé šaty vítězí na plné čáře. Zapomeňte na zlatou a stříbrnou. Jsou sice tradiční, ale okoukané. Odvažte se a pořiďte si neonově růžovou, smetanovou nebo trendy hnědou a oranžovou. Budete nepřehlédnutelná.

Všeho moc škodí

Chcete se blýsknout, to mají všichni společné. O třpytivé šaty nebude nouze. Jde ale o tolik výrazný kousek, že pátrejte po jednoduchém střihu bez zbytečného zdobení. Nápadná struktura materiálu  hraje prim a všechno navíc v ní zaniká. Sázku na jistotu představují minišaty s dlouhými rukávy a střízlivým výstřihem na zádech. Tím se nedá nic pokazit. S odhaleným hrudníkem a kousky připomínajícími odvážnou košilku na spaní zacházejte s respektem. Stačí málo a po stylu nebude ani památky.        

Třpytivé šaty v tom nejsou samy

Sháňka šatů vám zabere poměrně dost času, ale pokud se při výběru doplňků řídíte heslem „ulovím něco ze dna skříně“, koledujete si o faux pas. Pravda, třpytivé šaty se s výraznými botami nebo psaníčky budou rvát o pozornost, to není žádoucí, ale silvestrovský outfit si zaslouží mnohem víc než černou klasiku. Co zkusit kombinaci zlaté a bordó nebo tmavě zelené nebo stříbrnou a kanárkově žlutou a temně fialovou?             

Jděte na to jinak      

Vítání nového roku je velkou akcí a přípravy není radno podceňovat, ale nemá smysl stylizovat se do něčeho, co je vám bytostně nepříjemné, co k vám nesedí, co nezapadá do vašeho stylu a se zbytkem neladí. Pokud na třpytivé kousky nejste, nenuťte se a vsaďte spíš na výrazné barvy nebo neotřelé doplňky zařící široko daleko. Co třeba nápadná brož, metalické boty, punčochy s odlesky, roztomilý klobouček, výrazné líčení nebo luxusní hodinky a početná skupinka náramků a řetízků? I tím na sebe můžete strhnout pozornost. Třpytivé šaty nejsou jediné.

Pohled do zrcadla

Nezáleží na tom, co si ze skříně vyberete. Budete se soustředit na sekundární kousky a půjdete proti proudu nebo zvolíte klasiku a obléknete třpytivé šaty? Poslední den roku si zaslouží dokonalost a úporná snaha zaujmout se vám může vymstít. V maximální možné míře respektujte svůj styl, netlačte na pilu a nekombinujte výrazné kousky s okázalým líčením, vybírejte tak, abyste neupozornily na nedostatky. Chcete přece zazářit a ne být pro smích. Body positivity není jen o přijetí těla v každé velikosti, ale především respekt k němu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.