Trendy v dámské módě pro letošní zimní sezónu

Letošní zimní sezona bude na módním poli zcela výjimečná, co se týká barev. Vedle běžných barev jako je hnědá nebo šedá je totiž trendy pro zimní období zcela netradiční barva - fuchsiová. Opravdu výrazný odstín růžové barvy najdete na různých kouscích oblečení. V kurzu jsou nejen šaty v této barvě, ale také například boty nebo kostýmky.

 

Pro koho je fuchsiová

 

Ne pro všechny se však tato barva hodí. Ideální je pro blondýny nebo brunetky s pletí se žlutými a olivovými tóny. A s čím fuchsiovou kombinovat? Možná vás to vyvede z míry, ale klidně s červenou barvou. V tomto případě však musíte mít opravdu cit pro barevné kombinace. Stejně tak se fuchsiová hodí k fialové. Chybu pochopitelně neuděláte s černou nebo šedou barvou. Skvělá je také kombinovat tuto barvu se zlatými, bílými nebo kontrastními černými doplňky.

 

Raději minimalismus?

 

Neradi na sebe upozorňujete příliš výraznými barvami? Pak pro vás fuchsiová zřejmě nebude to pravé. Naopak by se vám v takovém případě mohl líbit minimalismus. Některé módní domy se na něj v této sezóně zaměřili. V kolekcích známých značek se proto objevil bílý tank top. Klasické bílé tílko na širokých ramínkách je již pravděpodobně součástí vašeho šatníku.

 

Jeho výhodou je mnoho možností kombinace. Hodí se k džínám s nízkým pasem, k minisukni, ke koženým kalhotám. Můžete si ho vzít pod mikinu, stejně jako pod svetřík nebo slušivé elegantní sako. Je to zkrátka kousek, který se ve vašem šatníku neztratí. A využívat ho můžete pochopitelně nejen v zimním období, skvěle poslouží také na jaře a v létě.

 

Kalhoty? Dole široký!

 

Už delší dobu nejsou v módě uplé džíny, ale naopak kalhoty se širokými nohavicemi. Letos tomu nebude jinak. Oversize zkrátka vede. Na trhu najdete džíny s nízkým pasem i vysokým pasem. Záleží na tom, co preferujete a jaká módní značka vás svým střihem osloví více. Ačkoli se na výšce pasu u těhcot ovesizových kalhot výrobci tenotkorát příliš neshodli, celkově je v módě nízký pas. Vybírat nemusíte jen džíny, v módě jsou také parachute kalhoty a cargo kalhoty. Mimochodem pas se snižuje pouze u kalhot, ale také u sukní.

 

Když kabát, tak trenčkot

 

Ani na poli kabátů se za poslední sezóny nic moc nezměnilo. Nadčasový kus oblečení si drží své místo na výsluní v letošní sezóně. Někde jsou však změny znát. Můžete sehnat módní kabát se širokou sponou. K sehnání je však také trenčkot s balonovými rukávy nebo zateplený kabát sportovnějšího rázu. Tudíž je to zase zejména na vás. Co preferujete a v čem se cítíte lépe.

 

A jaké jsou novinky?

 

Letošní plesová sezóna bude zajímavou podívanou pro pány. Největším trendem jsou totiž průhledné šaty. Průhlednost by neměla být vulgární, ale elegantní a lehce sexy. Některé značky předvedly šaty, které odhalují poprsí za průhlednou látkou. Oblíbené jsou krajkové overaly. Kromě průhledných šatů se letos budou nosit také korzetové topy a korzetové šaty. Jejich výhodou je, že skvěle zeštíhlý pas a také zvýrazní postavu. Skvělou zprávou je, že korzet si můžete obléknout nejen na holé tělo, ale klidně na šaty nebo košili. Je to variabilní kousek oblečení.

 

Pokud chcete mít doma korzet, který bude použitelný univerzálně, zvolte bílou nebo černou variantu. Jestliže naopak chcete, aby se tento kousek oblečení stal tím výjimečným, pak je ideální zvolit právě fuchsiovou barvu a k ní jemnější doplňky. Skvěle se bude hodit k bílým šatům nebo ke košili stejné barvy. Oslníte s ním také pokud si ho vezmete k dlouhé černé sukni.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.