Čelenky nebo raději čepice

Přichází zima a je čas se vybavit pokrývkou hlavy. Pokud nemáte rádi čepice, můžete vsadit na čelenky. Pořídíte si skvělý módní doplněk a jako bonus budou vaše uši a čelo v teple. Pořídit si můžete také šátek, který si elegantně uvážete jako čelenku. Ve větším mrazu přesto doporučujeme čepice.

 

Pletené, háčkované nebo funkční

Čelenek je na trhu nepřeberné množství. Zvolit můžete například klasické pletené čelenky. In jsou například s módním uzlem na čele. Oblíbené jsou také háčkované čelenky, pokud chcete, aby vám opravdu hřály, sežeňte takovou, která bude podšitá fleesem. V případě, že sháníte sportovní čelenku můžete vsadit na fleecovou čelenku nebo čelenku z funkčního materiálu. Ta je na první pohled slabá, ale zahřeje vás. A jako bonus takový materiál odvede případný pot.

 

Čepice zahřeje více

Jestliže vám nevadí čepice a nebojíte se o svůj účes, určitě vám bude v mrazivých dnech tepleji než v čelence. Budete mít totiž zakrytou celou hlavu. Také v čepicích si můžete vybírat podle svého stylu a preferencí materiálu. Stále jsou v módě klasické pletené čepice. Vrací se však také ušatka. A ta je velmi praktická a hřejivá. Tento módní prvek se určitě hodí i k elegantnějšímu oblečení. Ušatka může být také pletená, in jsou však zejména ty z kožešiny.

 

K dostání jsou také zimní klobouky z vlny, bavlny nebo kůže. Vězte, že retro vzhled i elegance se vrací a váš půvab tento doplněk jistě podtrhne. A pokud chcete přeci jen sáhnout po klasické čepici, nemusí jít o čistě pletenou. Je opět jen na vás, kterému materiálu dáte přednost. I v tomto případě se můžete setkat s čepicemi bavlněnými nebo třeba fleecovými. Stále jsou v módě čepice s klasickou bambulí v křiklavých barvách. Stále jsou oblíbené také zimní čepice ve stylu homeless.

 

Poslední možnost: sluchátka

Nemáte ráda čepice a čelenky také nejsou v žebříčku vaší oblíbenosti na předních příčkách? Pak vám zbývá ještě jedna možnost. Zahřát v chladném počasí alespoň vaše uši pomocí chlupatých sluchátek. To, že budete vypadat skvěle je s tímto módním doplňkem zaručené.

 

Nezapomeňte zahřát krk

Stále platí, že dámským elegantním zimním doplňkem je také šátek na krk nebo šála. Pokud jich pořídíte více, budete moci obměňovat svůj vzhled podle svého rozpoložení a nálady. A jestliže chcete mít krk v teple při sportu, sáhněte po nákrčníku. Často se dělají sety nákrčníků a čepice nebo čelenky. Skvělé je, že nákrčník prostě skvěle drží a nerozmotává se. Teplo je tak zaručené. Posledním nenahraditelným zimním módním doplňkem jsou samozřejmě rukavice. Volit můžete od elegantních kožených po sportovní z funkčních materiálů. Některé jsou dokonce speciálně tvořené tak, aby v nich šel obsluhovat dotykový mobilní telefon. Vyberete si prstové nebo raději palčáky? Ani s jednou volbou rozhodně nešlápnete vedle, je to jen otázka vašeho pohodlí a preferencí.

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.