Svetr – elegance a pohodlí v jednom

Vánoce. To není jen shon v práci a nekonečné inventury a uzávěrky, kapr ve vaně a stresující sháňky po dárcích pro své nejbližší. Nezanedbávejte módu a připravte se na slavnostní večer v předstihu.

Fantazie versus realita

V amerických filmech jsou vánoční scény dotažené k dokonalosti. Vše je do puntíku sladěné a ženy servírují večeři na podpatcích a v šatech, ve kterých se mohou sotva nadechnout. Bezchybné líčení, pěstěné nehty nebo gelové nehty budí dojem porcelánu a v hlavě sobí čelenka. Vánoce jsou ale především o rodinné pohodě a vhodně zvolený svetr je ideální kandidát.

Značka Ideál

Otázka zní jasně. Jak vypadá typický „ideální“ svetr? Odpověď je směšně jednoduchá. Kombinací klasického střihu a kvalitního materiálu nic nezkazíte. Základem je svetr se špičatým výstřihem a dlouhými nebo tříčtvrtečními rukávy. U materiálu se můžete odvázat o něco víc a vybírat mezi merinem, alpakou, vlnou nebo čím dál oblíbenějším kašmírem. Pořizovací cena je sice závratná, ale stokrát se vám vrátí. Kousky z něj jsou nadčasové a při správné péči vám vydrží mnoho let, aniž by se na něm podepsal zub času.

Něco navíc

Spousta žen namítá, že svetr příliš okatě odkazuje na pohodlí a je zabijákem elegance. Ohromný mýtus, který se musí do úmoru vyvracet. Záleží na vaší volbě. K mání jsou kousky ryze sportovní, ležérní a volnočasové, extravagantní i svetry s puncem luxusu. Jen si představte kombinaci džínových kalhot na tělo a svetru s prodlouženou délkou na boky, bohatý rolák, balónové rukávy, perličkové zdobení kolem límečku, oblíbený lodičkový výstřih nebo spojení hrubé pleteniny a odhalených zad. Má tisíce podob a každý den může být jiný. Může za to jeho proměnlivost, díky které ho jednou zkombinujete s barevnou košilí a jindy přes něj přehodíte sako, zakasáte ho do plisované sukně nebo kalhot s vysokým pasem.

Barevné mámení

Výběr barev na Vánoce je značně omezený. Nikdo vám sice nemůže bránit, abyste se ke stromku dostavila ve žlutém svetru s fialovými pruhy, ale budete působit jako „černá ovce“. V kurzu jsou totiž tlumené odstíny budící dojem luxusu a slavnostního okamžiku. Červená je základ, zdárně jí sekunduje tmavě zelená, hnědá, béžová a krémová. Vše je korunováno zlatými odlesky. Jednotlivé odstíny spolu skvěle ladí a fotky jsou bez jediné chybičky a přiživují rodinnou harmonii.                                                

Na stejné vlně

Právě o Vánocích tlak na soudržnost rodiny sílí. Jak jinak demonstrovat pohodu na domácí půdě? Pořiďte stejné svetry celé rodině. Mnohé značky objevily díru na trhu a pravidelně nabízí speciální balíčky se svetry pro rodiče i děti. Můžete vesele kombinovat velikosti i potisky a dát všem najevo, že jste o pohodu a nadsázku u vás není nouze.                                                                                                                                                                   

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.