Péřová bunda do pasu je jen pro odvážné

Zima, že by člověk ven ani psa nevyhnal. Odpověď módních ikon je jasná – péřová bunda do pasu. Letošní sezónou hýbe další trend, na který si troufnou jen skutečné znalkyně a na zvednuté obočí lidí kolem nehledí.

Něco chybí

Péřová bunda má jasný cíl – nedopustit prochladnutí. Některé sahají na úroveň boků, kabátky do půlky stehen nebo dokonce lýtek. Teplo je pro péřové svršky alfa a omega. Občas se do pozadí odsune i styl a jde čistě jen o komfort a pohodlí. Záměr kousků do pasu je ale jiný. Končí v oblastí pupíku a nebýt džínových kalhot s vysokým pasem, daly byste na odiv holé břicho. A tak vyvstává jedna všetečná otázka za druhou, jmenovatel je ale společný. K čemu bunda, která zahřeje jen z poloviny? Jde o styl. A nebojte, se správně poskládaným outfitem si na vás mráz nepřijde.

Moderní kombinace

Péřové bundy do pasu jsou dominantním prvkem, který nepotřebuje pomocnou ruku. Jakmile ji obléknete, na zájem si nebudete stěžovat. U starších generací se setkáte spíš jen s nepochopením a káráním o hazardování s vlastním zdravím, ale půjdete-li na to chytře, budete v teple a ještě stylová. Ideální jsou kalhoty s vysokým pasem – džíny, kousky z manšestru i plnu a silného plátna. Dovnitř zakasejte tričko nebo slabší svetr a trendy look je na světě. Stejně dobře si bundy rozumí i s pružnou sukní na tělo nebo modelem v mini délce. Vyrovnáte tak objemný vršek a odhalíte nohy. Nezapomeňte ale na punčochy!

Módní vrchol

Kalhoty do zvonu hlásí velký návrat. Na materiálu nesejde, volte podle svých preferencí. Přes stehna těsně přiléhavé kalhoty od kolen s výrazným rozšířením zakrývajícím téměř celé boty jsou o péřové bundě do pasu jako dělané. Jde ale o vyšší třídní a křivky by měly být modelkovské, aby naplno vynikla hra proporcí  a  efekt zvonových kalhot.

Až moc extravagance

Většina žen, které se pro bundy do pasu rozhodnou, volí tlumené barvy, nejčastěji černou. Je to praktické. Model je hodně výrazný svým střihem a netradiční a těžko kombinovatelná barva by mu mohla jen uškodit. Pokud ale nelpíte na tom, aby se bunda dala spárovat na tisíc způsobů s velkou částí vašeho šatníku, klidně si pořiďte kousek v pastelově zelené nebo šeříkové a dolaďte jen zbytek outfitu. Nebude to sice na každodenní nošení, ale vynikne. A o to v módě jde.

Hra na efekt

Péřové bundy do pasu a krátké nohy – to nejde dohromady. Volte boty, které vás opticky prodlouží. Nemusí to být jen podpatky, dejte šanci i platformám nebo pásky a řetízky zdobeným kozačkám.                                                                                                                          

                                                                                                                                                   

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.