Podzim: čas na vesty ve všech stylech

Prošívaná, kožená, oversized nebo cropped. Vesta by v podzimních měsících neměla chybět v žádném šatníku. Je nejen skvělým doplňkem k elegantním i sportovním outfitům, ale také je pohodlná a vytváří teplo pro vaše záda. V podzimním proměnlivém počasí je to prostě kousek, který musí mít každý.

 

Prošívaná je top

 

Nejlepším řešením je prošívaná vesta. Pod ní můžete nosit jen triko s dlouhým rukávem, mikiny s kapucí, roláky nebo pletené svetry. Je to zcela na vás. A samozřejmě záleží na příležitosti, ke které si vestu obléknete. Nosit ji můžete na procházku, na nákupy do města, do práce nebo třeba do kina. Pokud si pořídíte jen tenkou vestu, směle si ji můžete obléct pod kabát jako spodní vrstvu. Naopak silnější vesty volnějších střihů se hodí i přes něj.

 

A co délka a materiál?

 

Vesty jsou k dostání v několika délkách, od zkrácených po vesty dlouhé k lýtkům. Které z nich jsou v letošním roce in? Je to zcela na vás. Vedle nešlápnete s tenkou zkrácenou vestou ani s opravdu dlouhou verzí. V pořádku je také klasický střih do pasu nebo boků. Ani co se týká materiálu se nemusíte příliš omezovat. Módní policie v této sezóně povoluje takřka vše. Lesklé materiály, nejrůznější prošívání nebo kůže. Ani její imitace nejsou zapovězené.

 

A co barvy? Velmi často jsou k vidění černé, hnědé, khaki nebo béžové vesty. Je to tím, že jsou to podzimní tóny barev a také o to, že jsou to barvy prakticky univerzální a lze je kombinovat s mnoha dalšími barevnými kousky svého šatníku. Pokud však chcete, aby byla vesta dominantním kouskem vašeho šatníku, klidně sáhněte po syté růžové, modré, svítivě zelené nebo třeba oranžové.

 

K čemu můžu vsetu nosit?

 

Bojíte se, že vestu  nevyužijete, protože ji nebudete umět nosit ke zbytku vašeho šatníku? Nemějte vůbec strach. Vesta se hodí k džínám nebo jiným kalhotám a pokud vyberete správný střih, můžete si ji pochopitelně obléct také k sukním nebo šatům. Jestliže si vyberte prošívanou vestu sportovnějšího střihu, klidně ji můžete vzít na teplákovou soupravu.

 

Tip pro vás:

Vesty se pochopitelně nemusíte vzdát ani v zimním obdobím. Do chladnějšího počasí se jako svrchní vesta skvěle hodí péřové vesty, které opravdu zahřejí. A pokud se bojíte, že vám bude v zimě chladno na ruce, oblečte si jako spodní vrstvu nějaký merino kousek, případně například svetr z vařené vlny.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.