Šaty nebo volné tričko na doma?

Léto se svými vysokými teplotami nevybízí jen k odhalování kůže, ale i k upřednostňování pohodlné módy. Teplé počasí nahrává volným střihům a lehkým materiálům. Některé trendy jsou nadčasové a na vrcholu se udrží několik let, jiné jsou krátkodobou záležitostí.

Parťák na léto

Bavlněné šaty byly vždycky devizou starých babek, které pod ně oblékaly tmavé kamaše. Šaty nápadně připomínající volné tričko končící v půlce stehen je pochopitelně mnohem modernější a hodí se spíš pro mladší generaci a ženy, které si s módou dobře rozumí, ale spousta lidí je ještě stále vnímá jako oděv vhodný na domácí povalování. Jen máloco je ale tak pohodlné a pro léto nepostradatelné.

Správná velikost

Je třeba mít na paměti, že tričko je oversize střihu. To ale neznamená, že si pořídíte kousek o několik velikostí větší nebo seberete starý model partnerovi ze skříně. Musí sedět v ramenou a to se u výrazně větší velikosti zaručit nedá. Oversize má svoje pravidla a je navrhován tak, aby odpovídal velikosti nositelky. Velice rychle by se tak ze zajímavého trendu stalo faux pas.

Bez doplňků to nejde

Tričko samo o sobě nestačí. Potřebuje pomocnou berličku v podobě výrazného pásku, svršku nebo zajímavého vzoru. První zmiňovaný vytvoří siluetu přesýpacích hodin. Ideální jsou široké pásky z kůže nebo ty s víceřadým zapínáním. Problém je, že stažením se výrazně zkrátí délka trička/šatů a to, co bylo krátké tak akorát, teď odhaluje i to, co má zůstat skryté. Velkou plochu můžete rozdělit i džínovou bundou, sáčkem nebo zkráceným kardiganem. Jednobarevné modely jsou nenápadné a na ulici nezaujmou, hodí se spíš jen k práci na zahradě. Zvířecí vzor neurazí, puntíky neomrzí a batika vás vrátí do doby dětských táborů. Všechno se počítá. Jedná se ale o výrazný kousek a barva by měla odpovídat typu nositelky, být dobře kombinovatelná a trendy.

V jednom stylu

Šaty připomínající tričko patří k volnočasové módě a tomu by se měly přizpůsobit i boty, kabelky a pokrývky hlavy. Elegantní styl se sice hlásí o slovo, ale mnohem lépe si šaty rozumí s kousky, které jedou na stejné vlně. Řadí se mezi ně tenisky s nápadnou podrážkou, baleríny a boty na klínku, háčkované kabelky, síťovky a batohy. Zkrátka nepřijdou ani slaměné klobouky, pirátské šátky, které se těší čím dál větší oblibě a můžete je snadno sladit se vzorem na šatech, nebo retro čelenky. Míchání stylů se nevyplácí a výsledek i přes všechnu snahu působí nesourodým dojmem. 

Jistota je jistota

Pro ty, které se bojí příliš krátké délky, se nabízí jednoduché řešení. Můžete pod šaty obléknout krátké džínové šortky nebo cyklistické kraťasy. Je to jeden z největších trendů současnosti a nosí se především v černé a tělové barvě. Nebojte se experimentovat, o pozornost nebudete mít nouzi.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.