Upozornění! Pokud jste si nevyzvedli balík na dobírku a byl vrácen, bude Vám nová objednávka poslána pouze po zaplacení předem. Děkujeme za pochopení

Elegantně s midi sukní

K létu neodmyslitelně patří krátké sukně, které odhalí nohy v celé jejich kráse. Ne každá žena si je ale může dovolit a ne zdaleka pro každou příležitost se takové modely hodí. Kousky končící v půlce lýtek nebo pár centimetrů pod koleny jsou ideální volbou ve chvíli, kdy je třeba špetka nadčasové módy.

Trend pro všechny

Dlouho se věřilo, že čím menší žena je, tím kratší sukně by měla nosit, aby vyrovnala nedostatky. To už dávno neplatí a délku pod kolena si mohou dovolit i ty, které jsou i o hlavu menší než modelky z přehlídek. Stačí se držet několika pravidel a nedeformovat nepadnoucím střihem postavu. To samé platí i pro boty a zbytečné doplňky. Midi sukně je stejně jako overal nebo krajkový top vcelku výrazný kousek. Musí se s ní zacházet velice opatrně a volit zbytek outfitu tak, aby sukně vynikla. V opačném případě by žena vypadala jako stará babka a ztratila se pod tíhou úporné snahy být in.

V sukni na pohodu

Sukně pod kolena nemusí nutně obepínat ženské křivky, čím dál oblíbenější jsou volné střihy s pevným pasem. Lehce se rozšiřují a u spodního lemu jsou drobné záševky, aby si s ní nemohl vítr pohrávat. V kombinaci se zapuštěnými kapsami jde o volnočasový kousek, který ženy vynosí po celý rok. V létě na holé nohy, na podzim a v zimě s hřejivými punčochami. Prodloužená sukně zakryje kolena a nedovolí parnu ani mrazíku přiblížit se k tělu. Ideál.

Punc elegance

Midi sukně je ideální doplněk elegantního stylu. Hodí se do kanceláře i na formální schůzku. Oproti pouzdrové sukni těsně nad kolena ale nepůsobí tento střih v prodloužené verzi ani trochu upjatě a strojeně, ale budí dojem vytříbeného vkusu. Není třeba držet se zpátky a kombinovat ji s projmutou košilí, mnohem lépe vypadá s jednobarevným nátělníkem s tříčtvrtečním rukávem a lodičkovým výstřihem, s tenkým rolákem nebo s asymetrickou halenou. Na midi sukni si netroufá zdaleka každý, a tak je třeba odlišit se a nezabřednout v uniformním stylu.

Všeho s mírou

Nic se ale nemá přehánět. Mini sukně by neměla být příliš krátká a končit výš než dlaň položená směrem od kolenou ke stehnu, midi sukně by měla končit v horní polovině lýtek. Delší verze ženě zbytečně ubírá centimetry a nepomůžou jí ani vysoké podpatky a boty na klínku.

Kvalita versus kvantita

Pokud chce žena na nějakém kousku postavit celý outfit, musí počítat s tím, že se na něj upne všechna pozornost. Musí proto volit kvalitní materiál i zpracování. Snaha ušetřit se jí může velice rychle vymstít. Ideální je silnější bavlna, len, gázovina, poddajná džínovina, jemný manšestr nebo vlna bez příměsí a žebrový úplet. Nejde o částku, ale o kvalitní složení materiálu, které vydrží časté praní a sušení, nezmění tvar ani neprořídne.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.