Upozornění! Pokud jste si nevyzvedli balík na dobírku a byl vrácen, bude Vám nová objednávka poslána pouze po zaplacení předem. Děkujeme za pochopení

Džínové šortky jsou základní kámen šatníku

Existuje seznam must-have kousků, které by neměly chybět v žádné skříni. Zachrání každou situaci, jsou nadčasové a snadno se kombinují. Vedle klasického sáčka, bílé košile, mokasín, kvalitní kabelky z kůže a „malých černých“ mezi ně patří i džínové šortky.

Trend pro vyvolené

Džínové šortky odhalují nohy v celé jejich kráse. Nemusíte mít míry modelky a dlouhé a štíhlé nohy bez jediné stopy celulitidy a strií. Stačí si pohrát se střihem a volit tak, aby model postavě zalichotil. Příliš krátké nohavice vyžadují bezchybnou figuru, stejně tak šortky s nízkým pasem nebo výraznými kapsami, který na pohled rozšiřují. Pohled do zrcadla těsně před odchodem ušetří ženu nepříjemného faux pas. Trend je jedna věc, soudnost druhá a často mnohem důležitější. Respekt k vlastnímu tělu a křivkám je často mnohem lákavějším projevem zdravého sebevědomí.

Pozor na materiál

Pevná džínovina je někdy nepohodlná a pro svoji nepoddajnost se neřadí zrovna k nejoblíbenějším. Kalhoty měkkou látku snesou, ale u šortek platí, že silnější materiál působí nadčasově a udrží křivky na svém místě. Pružná látka budí dojem kraťásků na doma, natahuje se a mačká, mnohem dříve se sepere a vypadá nekvalitně. Pokud zatoužíte po volnosti, vyberte si kousky z mušelínu, plátna nebo lnu.

V jednoduchosti je krása

Džínové šortky nemají za úkol strhnout na sebe pozornost. Skvěle si rozumí s jednoduchými kousky – s bílou košilí, s rolákem, s oversize kousky i basic tričky. Není třeba zdobení v podobě výrazných nášivek, perliček, krajkových kapes nebo seprání. Klasický střih s pěti kapsami udělá spoustu parády a dá se sladit na desítky způsobů tak, aby mohla žena šortky vynést do práce, do města i na rodinný výlet. Vyplácí se jen sázka na drobné detaily. Roztřepený spodní lem nohavic nikdy neomrzí, stejně tak cvočky na zadních kapsách, výrazná poutka na pásek nebo vykukují lemování z bílé krajky. Džínové šortky snesou sotva zlomek módních experimentů do kalhoty.

Trend pro všechny

Šortky by se daly označit jako unisexový kousek, který se nedělí na dámské a pánské. Samozřejmě se liší střihem a stylem zapínání, ale v délce nad kolena nebo v lehce sportovní variantě je s oblibou nosí i muži. Měkčená džínovina je vhodná i pro děti od batolecího věku, a tak může celá rodina ladit a dát na odiv, že patří k jedné smečce.

Na vrcholu nebo za hranou?

Džínové šortky mají spoustu podob a vedle bermud a modelu s nabíraným pasem jsou k mání i kousky, které sotva zakryjí boky. Odhalují hodně kůže, po několika hodinách jsou na těle nepohodlné a nenechávají moc prostoru pro fantazii. Naprostý extrém představují džínové kalhotky,  které mají se šortkami pramálo společného a jsou jen pro otrlé.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.