Crop topy ovládají léto

S přicházejícím létem vytahují ženy ze skříně čím dál odvážnější kousky. Tílka se špagetovými ramínky, hluboké výstřihy, průsvitné materiály a zrádné tuby s žabičkováním nikdy z módy nevyjdou, ale poslední měsíce se musí dělit o pozornost s crop topy.

Konečně na vrcholu

Zkrácené topy se na poli módy pohybují už dlouho, nikdy ale neměly tolik prostoru jako teď. Mělo se za to, že vyžadují bezchybnou postavu bez jediného gramu tuku a břicho pevné jako skála. „Body positivity“ významně ovlivnilo pohled na vnímání vlastního těla a jeho přijetí v každé podobě. Díky tomuto přístupu se odvážné kousky dostávají do šatníku i obyčejných žen, které mají o něco všednější starosti než honbu za dokonalou postavou, nebo těch s od přírody buclatější a robustnější figurou.

V šatníku celebrit

Slavné ženy s módou rády experimentují a zkrácená délka je tím pravým, jak na sebe upoutat pozornost a odlišit se. Ve velkém toho využívá například zpěvačka Rita Ora nebo modelky Bella Hadid a Emily Ratajkowski. Pro poslední jmenovanou je ploché bříško typické a jen málokdo by hádal, že má doma malého synka. Vypadá to, že si jen odskočila do porodnice a vrátila se v ještě lepší formě. Na druhé straně stojí plus size modelka Iskra Lawrence, která dokazuje, že crop topy si nemusí odpírat žádná z nás.

Ideální kombinace

Zkrácená délka je v kurzu, s odhalenou kůží se to ale nesmí přehánět. Nevkusný a vulgární model nezachrání ani to, že má žena postavu s mírami modelky. Kombinace s midi sukní, s bermudami s vysokým pasem nebo širokými kalhotami z džínoviny a lnu, s pruhy nebo vzorkem působí rafinovaně a povýší model o několik úrovní výš.  Postava nesmí být deformovaná, proporční rovnováha a symetrie je naprostý základ.

Ve španělském stylu

Crop topy mají desítky podob a mezi ty nejvýraznější patří takové, které nápadně připomínají krajkovou podprsenku. Na běžnou procházku se příliš nehodí, snad jen s džínovou bundou nebo sáčkem bez zapínání. I tak bude model dost odvážný. Mnohem lepší variantu představují nabírané kousky se stažením do žabiček u spodního lemu, s balonovými rukávy a spadlými rameny. Bílá varianta je klasika, černá nadčasová, rudá je odvážná, meruňková romantická. Vyhýbat se nemusíte ani nestárnoucím puntíkům nebo květinovým vzorům. Inspirujte se stylem Španělek.

Do detailu

Je pravidlem, že crop top by měl zůstat na celém modelu tím nejvýraznějším prvkem. Vzdát doplňků se ale nemusíte, stačí volit střídmost a ladit tak, aby se jednotlivé kousky nerušily. Ideální jsou plátěné tenisky nebo boty na klínku po vzoru vévodkyně Kate, víceřadé náhrdelníky s medailonky, korálkové náramky, pásek z drobných mušliček, čelenka ve stejném designu jako top a háčkovaná kabelka.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.