Jak najít svůj styl oblékání

Říká se, že není důležité, jak člověk vypadá, ale jaký je uvnitř. Ale také se říká, že šaty dělají člověka. Pravda, oblečení rozhodně není to nejdůležitější, ale dost o nás vypovídá. Může to vypadat povrchně, ale právě oblečení je vidět na první pohled. Ostatně i vy jste se jistě už přistihli, že jste ostatní hodnotili podle jejich oblečení. Není to nic neobvyklého.

 

Co tedy na sebe?

 

Každý z nás by si měl najít svůj styl oblékání, který mu sedí a je mu v něm dobře. To, jak se v oblečení sami cítíme totiž vyzařujeme i na ostatní. Je však jasné, že pokud jsme vyznavači sportovního stylu, nemůžeme v něm chodit rozhodně všude. Tak jako se mikina nehodí do divadla se pochopitelně košile nebo večerní šaty nehodí do fitness centra. Vždy je tedy ideální se v oblékání alespoň trochu přizpůsobit místu, kam jdeme.

 

Kudy vede cesta?

 

Abyste vypadali opravdu dobře není zapotřebí sledovat jak se vyvíjí módní trendy nebo neustále nakupovat nové oblečení. Ba právě naopak. Stačí mít ve své skříni jen několik základních nadčasových kousků, které lze pohodlně mezi s sebou kombinovat a například se hodí i na několik různých příležitostí.

 

V žádném případě nešlápnete vedle, pokud ve vašem šatníku bude několik jednobarevných topů, legíny, džíny nebo jednoduché šaty. Vděčným kouskem je například také kožená nebo koženková bunda. Hodí se stejně dobře k džínům, legínám i šatům. Využít ji můžete do města, do divadla i na festival a vždycky budete vypadat skvěle. Stačí jen zvolit pokaždé jiné doplňky, které váš vzhled podtrhnou.

 

Na velikosti rozhodně záleží

 

Velmi důležité je však mít ve skříni správnou velikost oblečení. Pokud je nám oblečení příliš těsné, rozhodně to naší postavě nebude lichotit, i kdyby šlo o poslední módní výstřelek. Spíš budeme okolí pro smích. Podobné to bude v případě, že na nás bude oblečení doslova viset jako na ramínku. Nevzhledně vypadá také sako velké v ramenou nebo příliš dlouhé rukávy. Pokud vám tedy některé kousky nesedí, odložte je nebo je nechte upravit krejčovou.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.