10 basic kousků, které ti zaručeně nesmí chybět v šatníku

 

Každá máme svůj vlastní osobitý styl. Zatímco některá dá přednost potiskům a bláznivým barvičkám, jiná raději volí nude odstíny a jednoduchost. A to je všechno v pořádku! Dokonce je štěstí, že každá vnímáme módu tak trochu jinak. Alespoň můžeme oblékáním projevit naši osobnost, povahu, nebo dokonce i náladu. Navíc je tato různost nekonečným zdrojem inspirace a každá si tak můžeme najít to své.

Pravdou ale zůstává, že existuje několik základních basic kousků, které by neměly chybět v žádném šatníku. Takže ani v tom tvém. Všechny kousky jsou extrémně variabilní – dají se krásně a hravě kombinovat. A domnívám se, že jsou snad nesmrtelné. Vsadím se, že po přečtení článku už jen stěží zažiješ okamžik, kdy sedíš ráno před skříní a mumláš si, že už zase nemáš co na sebe. Protože v tomhle článku najdeš poklady, ze kterých sestavíš outfit, ať už běžíš na nákup do sámošky, do školy na přednášku, nebo na pracovní schůzku.

Tak pojďme na to!

 

  1. Bílé tričko

Je lepší mít do sbírky více kousků. Přeci jen se stane, že tričko skončí v koši na praní. A zrovna bílá trička se dají vynosit při tolika příležitostech! Určitě doporučujeme i více střihů – pro větší škálu možných kombinací.

 

TIP: Pozor – bílá trička mají tendenci často prosvítat. Nezapomeň tedy určitě i na vhodné spodní prádlo. K tomu se ale ještě dostaneme.

 

 

 

 

  1. Bílá košile

Po bílém tričku přichází zákonitě bílá jednoduchá košile. Ať už pro formálnější okamžiky, ale i pro chvíle, kdy se prostě chceš jen cítit elegantněji. Bílá košile je zaručeně must have, bez debat.

Určitě je dobré mít ve skříni klasickou – bez potisku a výraznějších prvků. Bát se ale nemusíš například ani jemného zdobení v podobě krajky, řasení, nebo zajímavých knoflíků. Opět ale pozor, stejně jako u předchozího bodu, na spodní prádlo. Ne vždycky vypadají vyčnívající ramínka od podprsenky sexy.

 

  1. Padnoucí podprsenka

 

A jsme u toho! Snad se nikdo nebude zlobit, ale za nás často nic nevypadá hůř než nepadnoucí, nebo špatně zvolená podprsenka. Může se zdát, že na tomto kousku zase tolik nezáleží – vždyť patří dospodu, no ne?! Ale opak je pravdou. Podprsenka dokáže celkový dojem z outfitu úplně shodit.

V první řadě je důležitá velikost. Podprsenka by neměla nikde škrtit a vytvářet „faldíky“ – a že dokážou potrápit i slečny s postavou modelky, neboj. S košíčky je to podobné, ty by však neměly ani nijak odstávat. Pokud si nejsi jistá volbou, v každé lepší lingerii ti rádi pomohou a doporučí tu, která ti královsky padne.

Druhá věc je barva a typ podprsenky. Jasně, chápeme, hladká a bezešvá nude podprsenka není zrovna dvakrát sexy, nicméně pod tričko se hodí nejvíce. Jen tak máš jistotu, že se nikde nebude vykreslovat to, co nemá. A tvůj outfit zůstane nenarušený.

 

  1. Malé černé šaty black_dress

Na řadě je klasika, kterou také určitě znáš. Pojem „little black dress“ se objevuje snad ve všech módních magazínech. Malé černé prostě odjakživa milujeme. A nejenom my.

A co je na jednoduchých černých šatech nejvíc cool? Že je můžeš obléct jak s bílými teniskami a být za pohodářku, tak i s lodičkami a stát se v mžiku chic lady. Pokud hledáš kousek, který se hodí pro každou příležitost, tak tady máš dalšího žhavého adepta.

 

TIP: Střih nemusí pokaždé přímo lichotit postavě. Ale to lze hravě změnit – pas krásně zvýrazníš správně zvoleným opaskem.

 

 

 

  1. Košilové šaty

Náš naprostý favorit – košilové šaty! A asi tě nepřekvapí, že v bílé barvě, co? Neuděláš ale chybu ani když zvolíš jinou barvu. Nabízí se i černé, olivově zelené, bledě modré… Je to na tobě! Každopádně zejména s přicházejícím jarem jsou košilové šaty opravdovým evergreenem. V pohodlí a přitom trendy? S tímto kouskem zaručeně!

 

  1. Sakodenim_jacket2

Klasické sako v tlumených odstínech dodá každému outfitu punc luxusu a elegance. Je opravdu nutností v každé skříni, ikdyž nejsi zrovna business woman. Může se stát, že tě potká důležitá schůzka, pracovní pohovor, nebo slavnostní událost. Sako je pak naprostý lifesaver!

Nicméně lze využít i zcela neformálně – na rande, nebo prostě jen na procházku městem. Tahle varianta je i zrovna nám koneckonců blízká – sako vynosíme i na běžné denní záležitosti.

 

TIP: Pokud se jedná o běžné denní nošení a kombinuješ s jednoduchým topem / tričkem, nemusíš se bát barviček! Přichází jaro, na e-shopu určitě přistane řada různých variant. Barvičky můžou dodat dobrou náladu ????

 

 

 

  1. Koženková bundaleather_jacket

Černá koženková bunda nám mnohokrát zachránila krk, nejen když jsme spěchaly a nevěděly, co honem na sebe. Hodí se tedy vyloženě na denní neformální nošení, ale i tak má své čestné místo na seznamu.

Pokud je chladněji, lze pod ni navléct rolák. Při vyšších teplotách postačí tričko, nebo prakticky jakýkoliv top. Koženkovou bundou můžeme okořenit romantický look, i podtrhnout motorkářský styling. Prostě opět kousek pro každou z nás.

 

 

 

 

  1. Denim bunda

Podobně jako bod 7 je na tom i denim bundička. Džínovina je nestárnoucí hit, navíc perfektně se hodící k celé řadě outfitů. Je libo potrhaná, nebo jednoduchá? Je to jen na tobě. Naše oblíbená kombinace je s bílými šaty a bílými teniskami!

 

TIP: Bundičku si můžeš i vlastnoručně vyzdobit. Na internetu koluje celá řada DIY videí – jedná se o našívání cvočků, aplikování nášivek, nebo dokonce „trhání.“ Pokud si ale v téhle oblasti moc nevěříš, nebo nejsi zrovna kreativní typ, nezoufej. V e-shopech i kamenných obchodech najdeš tak rozmanitou škálu denim bund, že věřím, že si v té záplavě vyhlídneš tu svou ????

 

 

  1. Kabát / trenchcoatkabatek

Dostáváme se pomalu ke konci našeho seznamu. Devátým bodem je kabátek v základních barvách. Bundy jsou fajn kámoši do nepohody, ale asi sis všimla, že po nich nemůžeme sáhnout pokaždé.

Pokud chceš být za dámu, čeká na tebe ve skříni právě kabát. Stejně jako u saka, barvy nejsou sprosté slovo, ba naopak. V tomhle případě ale opět zvaž příležitost a dej větší pozor při kombinování.

 

 

 

 

 

  1. Bílé tenisky

A borcem na konec jsou bílé tenisky! Nechceme úplně zapomenout ani na boty. A nenapadá nás lepší tip, než právě nesmrtelné bílé tenisky. A co je na nich tak super? Můžeš je zvolit ke kalhotám, ale stejně tak i k sukni, nebo šatům.

Zrovna kombinace se šaty je pro nás aktuální top duo. Hlavně když zrovna vysvitá sluníčko. Hned se pak cítíš zároveň sexy i rebelsky, dva v jednom. A to je za nás prostě bezva pocit. Možná tě trápí, že se bílé boty lehce ušpiní. Nicméně často jdou vyprat v pračce – pozor ale na materiál a správně zvolený program!

 

TIP: Na čištění může pomoci i jedlá soda – návod najdeš zase hravě na internetu.

 

Tímto končí náš seznam. Určitě by se našla ještě řada tipů, které se nevešly. Tyhle ale považujeme za ty nejdůležitější. Nutné říct, že se jedná pouze o náš subjektivní pohled. Je dost možné, že máte své favority v řadě basic kousků a že se mohou lehce lišit. Věříme však, že se ve většině bodů shodneme ???? A nakonec – ať už na sebe obléknete cokoliv, důležité je se cítit dobře a sebevědomě. Jelikož krása je to, co ze sebe vyzařujeme. Oblečení nám pouze významně pomáhá. To nejzásadnější je ale jen na nás.

 

Krásné jarní dny, holky.

 

 

 

 Zdroje:

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.